Shop 2 boekenleggers en/of kruidenzakjes en ontvang een 3e mini borduurwerkje cadeau!  

 

Gratis verzenden boven €75 *binnen NL & BE
Persoonlijke aandacht
CR Couture het beste in borduren!

Sokken rondbreinaalden

Sokken rondbreinaalden

Zoekt u fijne rondbreinaalden? Bij Crcouture.nl bestelt u eenvoudig uw nieuwe rondbreinaalden online. Gratis verzending vanaf €75.

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Sokken rondbreinaalden

Sokken breien is hip en goed gereedschap is dan ook belangrijk. Sokken kunt u met verschillende soorte naalden breien, waaronder ook sokken rondbreinaalden. Sokken rondbreinaalden zijn geen normale rondbreinaalden maar speciale hele korte naaldjes om sokken mee te breien.

Wanneer gebruik je welke rondbreinaalden?

Rondbreinaalden zijn naalden die aan elkaar verbonden zijn, dat wil zeggen je geen losse naalden heb maar. Dit betekent dat het geen losse naalden zijn maar breinaalden verbonden met een stuk kabel. Hierdoor is de daadwerkelijke breinaald waarmee je breit kort waardoor je makkelijk een kleine omtrek kan breien zoals bijvoorbeeld sokken, handschoenen of kleine projecten zoals de mouwen van een kindervestje.

De sokken rondbreinaald is 25 cm lang inclusief naaldpunten. Een van de naaldpunten is iets langer dan de andere. De kortere naaldpunt wordt gebruikt voor het breien en de langere voor het opzetten van de steken. De naalddiktes zijn er in 2.5, 3.0, 3.5 en 4.0 mm. Deze naalddikte kies je aan de hand van de sokkenwol of het garen waar je mee gaat breien. De lengte van de 25 cm blijft bij al deze naalden hetzelfde.

Voordelen van sokken breien met de rondbreinaald

Door het gebruik van deze naalden tijdens het sokken breien hoeft er niet meer gewisseld te worden van naald, waardoor er minder kans is op de zogenaamde 'overgangs ladder'. Daarnaast gaat het breien van de sok een stuk sneller. Zelfs diverse hielen zoals een boemeranghiel of jojo-hiel kan je met de sokken rondbreinaald  zonder problemen breien. Daarnaast brei je met 2 breinaalden in de hand, wat een stuk simpeler is om vast te houden dan de 4 breinaalden. Daarom is deze methode ook voor beginnende breiers geschikt. 

Meer dan 50 verschillende rondbreinaalden van onze favoriete merken

De sokken rondbreinaalden in ons assortiment zijn van het merk Knit Pro Lana Grossa. Dit merk breinaalden zijn al jarenlang erg populair en voldoen aan de hoge eisen die wij aan de breinaalden stellen, zodat u met veel gemak en plezier kunt breien. Van het merk Knit Pro hebben wij ook de rechte breinaalden van 40 cm en de rondbreinaalden met langere kabellengtes voor het breien van grotere projecten zoals truien en dekens. Ook de breinaalden met verwisselbare naalden en losse kabels hebben wij in ons assortiment van het naalden merk Knit Pro. Daarnaast hebben wij Addi CrasyTrio naalden, Prym Ergonomics breinaalden en zowel de houten als de aluminium KnitPro breinaalden.

Bestel je rondbreinaalden op Crcouture.nl!

Ga aan de slag met de sokken rondbreinaalden van Knit Pro en bestelt u op werkdagen voor 15:00uur? Dan streven wij ernaar op de sokken rondbreinaald dezelfde nog te versturen. Wij hebben een ruime voorraad in huis en kunnen hierdoor snel leveren. Wordt lid van onze nieuwsbrief en ontvsng ook nog eens 10% welkoms korting. Dat is extra leuk shoppen toch? Uiteraard zijn de sokken rondbreinaalden ook aanwezig in onze winkel. Kom gerust langs voor advies en om de sokken rondbreinaalden te zien waar ook onze reuze collectie sokkenwol aanwezig is.  Onze handwerkwinkl zit aan de Molendijk 40a in Rhoon, vlakbij Rotterdam. Bekijk onder de contactgegevens de actuele openingstijden.Copyright © 2022 CrCouture.nl. Alle rechten voorbehouden.
Ontvang de nieuwsbrief en krijg 10% korting op je online bestelling!
Pak je korting!