Over iets minder dan een maand is het alweer Valentijnsdag. Wilt u iets unieks maken? Maak voor de Valentijn een liefdevolle slinger met hartjes! Met verschillende kleurtjes katoen haakt u de slinger op haaknaald 3.0mm. Hier onder vindt u de gehele beschrijving ervan terug.

Wat heeft u nodig:
Haaknaald 3.0mm
Op de foto is de slinger gemaakt van Phildar Phil Coton 3: 1 bol kleur Girotte, 1 bol kleur Rouge en 1 bol kleur Oeillet. Als u graag andere kleuren wenst kunt u dat natuurlijk zelf samenstellen.

Gebruikte steken:
- Losse of kettingsteel (l.)
- Halve vaste (hv.)
- Stokje (stk.)
- Dubbel stokje (dubb. Stk.)

Hoe gaat u te werk:

Hartjes: Haak een basisketting van 5 losse met de haaknaald 3.0mm kleur Griotte en sluit tot een rondje met een kettingsteek op de 1e losse.

Werk als volgt in het rond:
1e toer 2 l. als 2 stk., 1 l., *3 stk., 1 l.*, herhaal van * tot * 3 maal in totaal een eindig met 2 stk. Eindigt de toer met 1 hv. Op de 2e l. bij het begin van de toer.

2e toer 2 l. als 2 stk., 1 stk., 1 l., 2 stk. In de 1e hoek , *1 stk. In elk van de volgende 3 stk., 2 stk., 1 l., 2 stk., in de volgende hoek*, herhaal van * tot *. Eindig de toer met 1 hv.

3e toer 10 dubb. Stk. Waarbij u met de haaknaald in de 4e st. van de vorige toer insteek (= 1 zijde van het hartje), 1 hv. In het midden van het hartje, 10 dubb. Stk. In de 4e steek aan de andere kant.

Hecht het werk af.

Haak 4 hartjes in de kl. Oeillet en 4 hartjes in de kleur Rouge.

Sluiten en afwerken:
Met de haaknaald 3.0mm een ketting van ongeveer 150cm haken, en 1 rij hv. Op elke l. haken.

Hecht het haakwerk af.

Haak aan elk hartje een kettinkje in de zelfde kleur als het hartje en bevestig de hartjes aan de slinger.

Als alle hartjes hangen is de slinger klaar. Als u de slinger langer of korter wilt maken kunt u natuurlijk meer of minder hartjes haken en de slinger langer of korter haken. 

In welke kleuren combinatie gaat u de slinger haken?