Lana Grossa Pappagallo zomer trui haken

In onze winkel liggen draadjes die ons zo verleiden om met ze aan de slag te gaan… Het nieuwe Pappagallo van Lana Grossa is zo’n draadje. Deze vrolijk gemêleerde bollen bestaan uit een mixdraad van 50% katoen en 50% microfiber en die is daardoor licht en zacht. Pappagallo is geschikt voor naalden 4 - 4,5 mm, op een bol van 100 gram zit wel 340 meter en de draad is verkrijgbaar in 11 kleurencombinaties.

Wij worden heel blij van de bollen op zich, maar zijn dan altijd wel nieuwsgierig hoe zo’n draad uitpakt in een project.

Dus... gingen we ermee aan de slag!


In de nieuwe Filati Haken (nummer 2) staat geen project met Pappagallo, maar wel een shirt van de 4 Capi van
Lana Grossa (patroon nummer 18) en omdat die draad qua dikte redelijk overeen komt met de Pappallo (namelijk ook geschikt voor naal den 4- 4,5 mm), werd dit patroon de basis van ons Pappagallo project. We kozen voor kleur nummer 7: een mix van licht- en donkerblauw, roze, mintgroen, legergroen en nog meer tintjes.

 

We hebben het patroon voor het shirt in maat 38/40 qua aantal steken aangehouden en dat bleek prima overeen te komen. De draad van Pappagallo bestaat uit twee verloopdraden, waardoor het kleurverloop heel onverwacht is. Het werkt een beetje verslavend: nog één toertje om te kijken hoe het kleurverloop wordt. Nou vooruit, nog eentje dan…

De lengte bleef van het pand bleef wat achter, maar omdat het shirt nogal lang is, was dat geen probleem. We hebben ervoor gekozen om het aantal toeren aan te houden dat zichtbaar is op de foto van het model. Dat betekent dat we boven de laatste herhaling van patroon 2 nog drie toeren van patroon 1 maakten. 

De mouwen hebben we wat korter gehouden, zodat we uiteindelijk exact 3 bollen Pappagallo nodig hadden voor dit heerlijke zomershirt. We startten daarom bij de mouwen bij de laatste herhaling van patroon 2 al met de meerderingen. De mouwen komen daarmee uit op een driekwart lengte. Wil je hem maken in een grotere maat, iets langer (zoals in het patroon) of met langere mouwen (zoals in het patroon), dan heb je een bolletje Pappagallo extra nodig.

En de belangrijkste vraag is nu: is Pappagallo net zo leuk als project als op de bol? Jullie mogen natuurlijk zelf oordelen, maar wat ons betreft is het antwoord volmondig: ja! 

De draad is heerlijk zacht, fijn om mee te haken, het kleurverloop onvoorspelbaar en daardoor heel interessant en het shirt voelt heerlijk licht aan. Ja hoor, wat ons betreft mag Lana Grossa’s Pappagallo blijven!

Het shirt is natuurlijk te bekijken/voelen/snuffelen in de winkel net als alle kleuren Pappagallo. 

Op deze link vind je alle kleuren Pappagallo


En hier het haakboekje waarin je het patroon vind voor dit shirt