Shop leuke bollen nu in de SALE 

 

Gratis verzenden boven €65 *binnen NL
Persoonlijke aandacht
CR Couture het beste in borduren!

Brei met de hand een colsjaal!

Bent u niet handig met de breinaalden? Dan hebben wij een oplossing: Handbreien!

Maak eenvoudig en snel een leuke col/sjaal van 1 of 2 bollen al vanaf €7,50.

Bekijk de gehele beschrijving in ons blog.

Bent u niet handig met de breinaalden? Dan hebben wij een oplossing: Handbreien!

Maak eenvoudig en snel een leuke col/sjaal. Als u de sjaal los laat wordt het ca. 135x22cm groot en zet u het aan elkaar wordt het een colsjaal die u 2x aansluitend om kunt doen.

De colsjaal kunt u maken van 2 bollen Lana Grossa Effetto, 1 bol Lana Grossa Nastrone en 1 bol Lana Grossa Colore

Bij aankoop van 1 van de bollen ontvangt u nu het gehele patroon ook gratis erbij!

 

Voor de sjaal/col heeft u geen breinaalden nodig. Dit is de clou: u breit gewoon met uw handen. Hoe dat gaat laten wij u hier stap voor stap zien.

U vormt eerst een begin lus zoals anders bij het breien ook, daarbij haalt u echter de draad niet zoals gewoonlijk met de naalden door de duim lus, maar met de wijsvinger van de rechterhand.
Op de afbeelding hieronder zit u bij afbeelding 1 hoe de begin lus gaat.

Deze legt u om het handvlak van de rechterhand, zie afbeelding 2.
Dan houdt u de lus strak en legt de van het bolletje komende draad en de einddraad als gewoonlijk om duim en wijsvinger van de linkerhand, afbeelding 2.

Daarna gaat u met 4 vingers van de rechterhand onder de duim lus van de linkerhand door en haalt de van het bolletje komende draad voor de wijsvinger door, afbeelding 3 en 4.

Trek de lus als gewoonlijk aan, afbeelding 5

De tweede steek ligt over uw rechterhandvlak, afbeelding 6

Nu zet u nog eens 4 steken volgends de afbeelding 3 t/m 6 op tot alle 6 steken van de opzet over uw rechterhandvlak liggen, afbeelding 7.

Nu breit u de 1e naald. Hiertoe schuift u de draad met de linkerhand van links naar rechts door de laatste gebreide steek, zie abeelding 8 en neem de 6e opzetsteek van de rechterhand.

Trek de nieuwe steek op de rechterhand langer, afbeelding 9 en schuif hem op de linkerhand, afbeelding 10.

Vervolgens breit u de volgende steek. Hiertoe houd u de steek van de linkerhand met de linker duim vast, neem de draad met wijs- en middelvinger van de rechterhand, afbeelding 11 en schuift hem van links naar rechts door de 5e opzet steek, afbeelding 12.

 

Dan laat u deze steek van de rechterhand glijden, houdt hem onder met de linkerhand vast en trekt de lus voor de nieuwe steek met de rechterhand als in afbeelding 13 lang. Deze steek legt u weer om het linkerhandbalk.

Zo breit u achter elkaar de 6 steken tot het einde van de naald, afbeelding 14 tot 18.

Trek dan de naalden gelijkmatig langer naar beneden.

Nu meent u de lussen voorzicht van de linker op de rechterhand, daarbij draait u de steken om, zodat de werkdraad weer aan de linkerkant hangt, afbeelding 19 en 20.

Nu breit u de 2e naald. Leg de werkdraad met de linkerhand tussen wijs-en middelvinger van de rechterhand en trekt hem door de laatste gebreide steken, zie afbeelding 21 en 22.

Dan werkt u veder als in de 1e naald, afbeelding 11 t/m 18. Dat betekend dat u weer de nieuwe steek steeds om het linkerhandvlak legt.

Herhaal voorduren de 1e en 2e naald en keer het werk na welke naald. Daarbij voert u de handelingen als op afbelding 19 en 20 uit.

Tijdens het breien houdt u de steken steeds goed met de vingers van de linkerhand vast, zodat ze niet van het handvlak glijden.

Wanneer u aan het einde van de 22e naald bent aangekomen resp. kort voor het einde van het bolletje, worden de steken afgekant. Hiertoe keert u nog naar de laatste naald.

U breit de 1e steek, neemt deze van de linkerhand, breit de 2e steek en haalt de 2e steek door de 1e steek, zie afbeelding 23 en 24. Zo werkt u veder met de overige steek, dus u breit telkens 1 steek en haalt de laatste gebreide steek door de voorgaan de steek tot u aan het einde van de naald bent aangekomen, afbeelding 25 t/m 29.

Daarna trekt u het einde van de draad door de laatste steek, afbeelding 30 t/m 32.

Op afbeelding 33 ziet u het afgekante deel. Nu de draden nog zorgvuldig afhechten. En zou heeft uw sjaal in een ‘handomdraai’ klaar.

Als u de sjaal aan elkaar wilt zetten om er col van te maken kunt u de twee uiteindes aan elkaar zetten.

 

Gerelateerde berichten
  1. Gratis haakpatroon omslagdoek Lana Grossa Shades of Cotton Linen


Copyright © 2022 CrCouture.nl. Alle rechten voorbehouden.
Ontvang de nieuwsbrief en krijg 10% korting op je online bestelling!
Pak je korting!