1 - 5 van 33 product(en)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van laag naar hoog sorteren

Gratis haakpatroon van deze prachtige omslagdoek van Lana Grossa Shades of Cotton Linen
De omslagdoek is ca.160x80cm groot en wordt gehaakt van 1 bol Shades of Cotton Linen

Shop alle kleuren via deze link of in onze winkel

Veel ontspannend haakplezier deze tijd! 

Geplaatst in Nieuws door Crcouture.nl

Scrunchies haken

17-12-2019 14:58

Scrunchies voor je in haar.... Ze zijn niet meer weg te denken en wij hebben er speicaal een gehaakte voor de feestdagen met de Pingouin Pingo Esterel 3 Lurex. 

Shop alle kleuren in de winkel of online op deze link

Hier onder het patroon: 

Benodigdheden

* Haaknaald 3,5 * Haarelastiekje

* Bolletje glitterkatoen zoals Pingouin Esterel 3 Lurex

Gebruikte steken

Losse (l)
Halve vaste (hv) Vasten (v)

Dubbelstukje (dst)

Werkwijze

Haak vasten om het elastiekje. Zorg ervoor dat het hele elastiekje bedekt is, maar rek hem niet uit.
Sluit met een hv in de eerste v.
Haak 3 lossen en maak daarna nog 2dst in diezelfde steek. Gebruik daarbij alleen de voorste lus van de vaste.

Haak vervolgens in de voorste lus van iedere v 3dst.
Sluit met een hv in de 3e startlosse.
Haak 3 l, draai je werk en maak een hv in de voorste lus van de eerste v. Maak nu nog 2dst in diezelfde voorste lus van de eerste v.
Je haakt nu 3dst in de voorste lus van iedere v.
Sluit met een hv in de eerste l van deze toer.

Werk je draadjes weg en je bent klaar!

 

 

Cindy van der Schee - EchtGaaf Haken CRCouture - 2019

Op dit patroon rust copyright. Natuurlijk mag je de gerealiseerde scrunchies verkopen als je dat wilt. 

Geplaatst in Nieuws door cr couture.nl

Het bekende wolmerk Phildar komt ieder seizoen weer met een prachtige collectie met voor ieder wat wils. Van een lekker zachte fluffy baby draad, een basis draad, mohair draad of een lekker dikke draad het zit er allemaal tussen. In dit blog bericht ga ik jullie wat meer vertellen over de nieuwste winterdraden en de toffe patroonboeken.

We beginnen met de Phildar Wavy
Phildar Phil Wavy  is een zacht, luchtig winters garen met een 'golvend' uiterlijk voor naalden 5.0mm . Phil Wavy is een combinatie van 48% polyamide, 30% acryl en 22% wol. Met 3 breit u al een baby trui maat 3 maanden en met 10 bollen breit u een trui maat 42. Phil Wavy geeft een speels effect aan uw breiwerk.
Phil Wavy is een garen voor de hele familie. Patronen van dit garen staan o.a. in winterboek Nummer 175, 176, 178 en 180. 

  

Ook Phildar Phil Gourmand is een nieuwe draad van Phildar en wat is deze draar toch heerlijk zacht. Echt ene baby draad! Phildar Phil Gourmand is een zeer zacht 'knuffel garen' met een wollige look voor naalden 4.5mm. De draad is een mix van 65% polyamide en 35% acryl en hierdoor ook zeer geschikt voor baby kleding of als men geen wol wilt of kunt dragen maar wel het effect van en 'wollig' breiwerk. Brei zachte baby dekens, een knuffel trui, vest of accessoires met de Phil Gourmand. Bijna in alle winterboeken staan patronen van deze draad. 

   

Phildar Phil Gardening is net een grovere draad van de Phil Gourmand en dan in mooie verloop kleuren. De draad heeft een licht ‘wollige’ mohair uitstraling, voelt lekker zacht aan en heeft mooie kleurtinten. Phil Gardening is een combinatie van 53% acryl, 37% wol en 10% alpaca. Dit hippe trendy garen is ideaal voor het breien van warme (bernadette) vesten, truien en accessoires. 

In Phildar winterboek nummer 175, 176, 178 en 180 staan patronen met deze draad.

   

Om in de mohair looks draden te blijven, maak dan kennis met Phildar Phil Lolita. Een zachte, harige draad alleen dan met een kleurenverloop in dezelfde tint. Phil Lolita kan goed gecombineerd worden met Phildar Phil Light, de effen draad in deze kwaliteit. De draad is een mix van 47% acryl, 33% polyester, 10% wol en 10% polyamide voor naalden 6.0mm. Phildar Phil Lolita is een ideaal garen voor het haken en breien van Bernadette vesten, truien maar ook accessoires. Met 2 bollen breit u al een 'recht toe, recht aan trui' maat 40/42.
In boek 180 staat o.a. een Bernadette vest patroon van deze draad in maar ook in boek 175, 176, 178.

  

Naast deze nieuwe winterdraden zijn er natuurlijk ook nog ook favroeite andere wintergarens. Voor baby projecten zijn de Phil Douce, Phil Caresse, Partner Baby en Super baby favoriet.

Maar ook de Partner 3,5, Partner 6, Lambswool, Phil Light, Rapido en Nebuleuse zijn mooie draden voor een trui, vest, deken of accessoires te breien of haken.

Liever wat dikker dan is Big Wool is erg leuke draad.  Een tweed breien kan met Phil Randonees, is echt tweed garen van Phildar.  

Dit seizoen heeft Phildar weer een baby breiboek uitgebracht nummer 174. 

 

Boek nummer 175 staat vol met dames breimodellen

 

Boek 176 en 177 is voor kinderen en peuters

 

Boek 178 staat vol met accessoires o.a. ponchos, sjaals en meer!

 

Boek 179 staan wat modellen in om te breien van luxeuse Phildar garens

 

En tot slot boek 180 met 35 nieuwe wintermodellen voor dames. 

Ik hoop dat jullie zo wat meer weten over de prachtige Phildar garens. U kunt ons altijd contacten of gezellig langs komen in de winkel voor vragen en advies.

Onze Phildar Superstore winkel zit aan de Molendijk 40a in Rhoon. Tevens hebben wij op Faceboek ook een gezellige groep: Breien en Haken met Phildar garens
Hier delen vele hun ‘Phildar project’ en komen nieuwigheden, tips en trucs voorbij. U bent van harte welkom! 

Geplaatst in Nieuws door Crcouture.nl

De tweede editie Dolle Borduurdagen in een XL variant zijn 3 september van start gegaan... en wat is het een feestje! Dit keer hebben wij de aller nieuwste borduurcollecties tentoon gesteld van o.a. Lanarte, Vervaco, Rico Design, Luca-S en Riolis. Een exclusief borduurfeestje in Nederland.

Deze dagen ontvangen wij klanten vanuit België tot Groningen die speciaal voor onze tentoonstelling naar ons toe kwamen. Onder het genot van een kop koffie, kijkt iedereen op zijn gemak rond. Wij horen van iedereen enthousiaste verhalen wat het natuurlijk extra leuk maakt.

Deze dagen hebben wij ook speciale kortingen op de pakketten, shopt u opbergdozen extra voordelig en niet te vergeten het borduurgaren van DMC met extra korting. In deze editie ontvangt u ook een bolletjes borduurnaald cadeau bij aankoop van €30 aan borduurproducten. De bolletjensaald, wie wilt die nou niet...de magic needle in de borduurwereld.

Dagelijks krijgen wij nieuwe ladingen met borduurpakketten, -accessoires, -stoffen, -garens en noem het maar op binnen om zo snel mogelijk iedereen weer te voorzien.  De Dolle Borduurdagen XL zijn nog tot en met zaterdag 14 september 2019. Iedere dag van 8:00 tot 13:00 uur en op zaterdag van 9:00tot 12:00 uur op Molendijk 40A in Rhoon, net onder de rook van Rotterdam.

Geplaatst in Nieuws door CRCouture.nl

De Trinity Mandalas van C.R.Couture haken

In april 2019 lanceerde Scheepjes een korte Crochet-A-Long (CAL) in hun Facebook groep waarin de Trinity Mandalas van It’s all in a Nutshell gezamenlijk gemaakt werden. Misschien heb je ze al gezien? Esther Dijkstra nam tien verschillende kleuren Scheepjes Catona en ontwierp daar drie mandala’s mee, die ze verwerkte tot dromenvangers.

Het gratis patroon bestaat uit drie delen, waarbij ieder deel voortgaat op het vorige, maar ieder deel ook meteen het laatste deel van één van de mandala’s is. Klinkt ingewikkeld? Valt mee: na deel 1 heb je een mandala gehaakt die in een ring van 15 cm past. Na deel 2 heb je de mandala klaar die in de ring van 30 cm past en na deel 3 heb je de grootste af en deze past in een ring van 50 cm.

Shop de ijzeren ring maten op deze link

Natuurlijk konden wij niet achterblijven en gingen we aan de slag met tien kleurtjes Catona in verschillende tinten blauw en bruin.

We gebruikten: 105, 505, 506, 162, 124, 164, 201, 261 en 509.

Shop alle kleuren Scheepjes Catona op deze link


En na een aantal uurtjes heerlijk haken, waren ze al klaar. Het patroon is echt een plezier om te maken en het eindresultaat is ook nog eens heel mooi!

Om de dromenvangers mooi op te hangen, maakten we met behulp van de Handy Thread Twister van Clover drie verschillende koordjes (van drie verschillende lengtes) van de restjes Catona. En… tadaaa!

Afbeelding kan het volgende bevatten: plant

 

Mocht je ze in het echt willen zien: ze hangen in de etalage voor de winkel!

Geplaatst in Nieuws door Crcouture.nl
1 - 5 van 33 product(en)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van laag naar hoog sorteren