15% korting op Lanarte & Vervaco borduurpakketten, knooppakketten & Disney Diamond Painting

1 - 5 van 25 product(en)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van laag naar hoog sorteren

Lana Grossa Pappagallo zomer trui haken

In onze winkel liggen draadjes die ons zo verleiden om met ze aan de slag te gaan… Het nieuwe Pappagallo van Lana Grossa is zo’n draadje. Deze vrolijk gemêleerde bollen bestaan uit een mixdraad van 50% katoen en 50% microfiber en die is daardoor licht en zacht. Pappagallo is geschikt voor naalden 4 - 4,5 mm, op een bol van 100 gram zit wel 340 meter en de draad is verkrijgbaar in 11 kleurencombinaties.

Wij worden heel blij van de bollen op zich, maar zijn dan altijd wel nieuwsgierig hoe zo’n draad uitpakt in een project.

Dus... gingen we ermee aan de slag!


In de nieuwe Filati Haken (nummer 2) staat geen project met Pappagallo, maar wel een shirt van de 4 Capi van
Lana Grossa (patroon nummer 18) en omdat die draad qua dikte redelijk overeen komt met de Pappallo (namelijk ook geschikt voor naal den 4- 4,5 mm), werd dit patroon de basis van ons Pappagallo project. We kozen voor kleur nummer 7: een mix van licht- en donkerblauw, roze, mintgroen, legergroen en nog meer tintjes.

 

We hebben het patroon voor het shirt in maat 38/40 qua aantal steken aangehouden en dat bleek prima overeen te komen. De draad van Pappagallo bestaat uit twee verloopdraden, waardoor het kleurverloop heel onverwacht is. Het werkt een beetje verslavend: nog één toertje om te kijken hoe het kleurverloop wordt. Nou vooruit, nog eentje dan…

De lengte bleef van het pand bleef wat achter, maar omdat het shirt nogal lang is, was dat geen probleem. We hebben ervoor gekozen om het aantal toeren aan te houden dat zichtbaar is op de foto van het model. Dat betekent dat we boven de laatste herhaling van patroon 2 nog drie toeren van patroon 1 maakten. 

De mouwen hebben we wat korter gehouden, zodat we uiteindelijk exact 3 bollen Pappagallo nodig hadden voor dit heerlijke zomershirt. We startten daarom bij de mouwen bij de laatste herhaling van patroon 2 al met de meerderingen. De mouwen komen daarmee uit op een driekwart lengte. Wil je hem maken in een grotere maat, iets langer (zoals in het patroon) of met langere mouwen (zoals in het patroon), dan heb je een bolletje Pappagallo extra nodig.

En de belangrijkste vraag is nu: is Pappagallo net zo leuk als project als op de bol? Jullie mogen natuurlijk zelf oordelen, maar wat ons betreft is het antwoord volmondig: ja! 

De draad is heerlijk zacht, fijn om mee te haken, het kleurverloop onvoorspelbaar en daardoor heel interessant en het shirt voelt heerlijk licht aan. Ja hoor, wat ons betreft mag Lana Grossa’s Pappagallo blijven!

Het shirt is natuurlijk te bekijken/voelen/snuffelen in de winkel net als alle kleuren Pappagallo. 

Op deze link vind je alle kleuren Pappagallo


En hier het haakboekje waarin je het patroon vind voor dit shirt

Geplaatst in Nieuws door Crcouture.nl

 

De eerste Dolle Borduurdag zit erop... en wat was het een mooie! Vroeg in de morgen legden we nog de laatste hand aan de tentoonstelling (en bleken we eigenlijk nog veel meer te willen laten zien dan we dachten) en voordat we daar al helemaal klaar mee waren, dienden de eerste geïnteresseerden zich al aan.

We kregen zelfs klanten die speciaal voor onze tenstoonstelling helemaal 
vanuit België naar ons toe kwamen. Ze vonden het de moeite waard en 
gingen tevreden weer richting huis. Wat een mooi compliment is dat!
 
We hebben op deze eerste dag van onze tentoonstelling nog veel meer 
mensen gelukkig kunnen maken met een mooi pakket, een bosje 
borduurzijde, verse naalden of een metertje stramien. En wat mooi dat we 
zelfs een aanbod kregen van een klant om bij de volgende Dolle 
Borduurdagen zijn projecten ook tentoon te stellen. Wat hebben we toch 
fijne klanten, daar zijn we heel trots op!

 
's Middags arriveerde de volgende zending borduurpakketten in de winkel. 
Met een hele nieuwe serie van DMC, dus daar hebben we ook nog maar even 
ruimte voor gemaakt. Zo is er op dag twee van onze Dolle Borduurdagen 
alweer iets nieuws te bewonderen.
 
De Dolle Borduurdagen zijn nog tot en met zaterdag 13 april 2019. Iedere dag van 8:00 
tot 13:00 uur en op zaterdag 13 april zelfs van 9:00 tot 15:00 uur op Molendijk 40A in Rhoon.
 
Tevens profiteert u van de vette actie: 15% korting op alle Lanarte en Vervaco borduurpakketten en knooppakketten, waaronder de nieuwste collectie van 2019! Toch super tof? 
 
 
Geplaatst in Nieuws door CR Couture
Borduur de herfst en winter door met deze twee gratis borduurpatronen van CR Couture in samenwerking met Vervaco. De twee borduurpatronen passen bij de aankomende seizoenen en kunt u nu gratis downloaden.Lees meer
Geplaatst in Nieuws door CRCouture

Scheepjes CAL Ubuntu

25-07-2018 13:38

Op 12 september start de nieuwe Scheepjes CAL Ubuntu. Reserveer nu uw pakket voor.Lees meer
Geplaatst in Nieuws door CR Couture

Secret Stitch Along 2018-1

23-02-2018 16:15

De Secret Stitch Along van Vervaco: het is leuk, maar hoe werkt het? 

De Secret Stitch Along is een mysterieus borduurpakket waarvan u het eindresultaat nog niet weet. Uit eerdere successen weet Vervaco dat vele er gewoon van houden. Wie houdt tenslotte niet van verassingen?

Nadat de eerste Secret Stitch Along 2017/1 van Vervaco uiteindelijk een prachtige bos fuchsias werden, de tweede Secret Stitch Along 2017/2 van Vervaco uiteindelijk een poes met pompoen werd, de derde Secret Stitch Along 2017/3 van Lanarte een meisje met hoed werd is nummer vier nog een groot raadsel.

De Secret Stitch Along 2018/1 is een ontwerp van Vervaco. In het pakket zit DMC borduurgaren en een mooie licht grijze Aida borduurstof. Het ontwerp bestaat uit verschillende borduursteken, zoals de kruissteek, stiksteek en Franse knoop. Uiteindelijk wordt het borduurwerk ca.41x41cm groot.

Om mee te doen aan dit succesvolle borduurproject kunt u zich aanmelden op de Facebookgroep Secret Stitch Along of op de website www.verachtert.be Op deze website kunt u zich inschrijven en ontvangt u de patroondelen wekelijks per mail.

Vanaf 20 april 2019 ontvangen allen Facebookleden en geregisterde deelnemers wekelijks, gedurende een periode van 9 weken, een deel van het patroon ‘ Secret Stitch Along – 2018’

Als u op Facebook zich aanmeld op de Faceboogroep vindt u alle informatie en kunt u vragen zowel onder elkaar als aan Vervaco .

Kortom de Secret Stitch Along is een gezellig borduurproject!

Reserveer nu uw pakket en start 20 april.

Samenvatting;

Secret Stitch Along start 20 april 2018 en duurt 9 weken

Geplaatst in Nieuws door CR Couture
1 - 5 van 25 product(en)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Van laag naar hoog sorteren